Novi Audi Q3 Vail Koncept - sportska verzija kompaktnog SUV-a
      Korisničko ime:     Lozinka: 
  Zaboravili ste lozinku?  
Objavljeno: 11.01.2012 10:08:44

Novi Audi Q3 Vail Koncept - sportska verzija kompaktnog SUV-a

Na ovogošnjem Sajmu Automobila u Detroitu- Detroit Auto Show 2012, koji upravo traje, prezentiran je novi Koncept Audi Q3 Vail

Novi Audi Q3 Vail
Zadnjih godina, ljubitelji zimskih sportova nikako da dođu na svoje. Vremenske prilike i nedostatak snijega nikako nisu naklonjeni zaljubljenicima u skijanje i snowboard.

U ovom slučaju isplati se baciti pogled na staze u inostranstvu, a tu je i novi Audi Q3 Vail koji će Vas najbrže dovesti tamo. Ne samo da će Vas dovesti na snijeg i led, nego je ovaj četverotočkaš i sam zaljubljenik u sniježne i ledene podloge na kojima se „osjeća kao kod kuće“.

Na ovogošnjem Sajmu Automobila u Detroitu- Detroit Auto Show 2012, koji upravo traje, prezentiran je novi Koncept Audi Q3 Vail s pogonom na sva četiri točka i motorom 2,5 TFSI sa 314 KS.

Za pogon je zadužen peterocilindarski 2,5-litreni motor s turbopunjačem koji proizvodi snagu od 314KS na sva četiri točka kao i 400 Nm okretnog momenta. Kao rezultat, novi Q3 Vail postiže ubrzanje od 0 do 100 km/h za 5,5 sekundi kao i maksimalnu brzinu od 262 km/h.

Kad je u pitanju boja, Q3 Vail i tu ostavlja impozantan utisak i prezentira se u jarko crvenoj boji obogaćenom zlatnim česticama koje ostavljaju sjajan dojam. Naglasak je stavljen i na dijelove karoserije kao i na crne dijelove presvučene mat sivim kvarcnim lakom.

Za pretvaranje snage petocilindarskog motora za nesmetanu vožnju po snijegu , Q3 Vail je opskrbljen sa 255 milimetara širokim off-road gumama, montiranim na 20-inčne aluminijske felge. Da bi se dobio ovaj prostor, špura je pomjerena za po 40 mm, a i sam Vail Q3 je za 30 milimetara viši od serijskih modela.
(PARKING.BA)
Parking.ba
Kategorije
Informacije
Kontakt
 
© Copyright 2012 Mango Design d.o.o. Sarajevo